draailogo Do Foundation Do Dance Do Records Do Music Do Mailorder
do records Zorro
najaarsaanbieding! een compositie over de tango van Kees Wieringa

nl

nl
nl

CD's:

DVD's:


bestel

info

 

 

een compositie over de tango van Kees Wieringa

Sonsoles Alonso - piano
John Addison - violoncello
Ville Hiltula - bandoneoneen uitgave van Tango Art en do records
In opdracht van de stichting Tango Art
Premiere: tangofestival Tango la Carte 2006 in Alkmaar (Nederland)
DR 010

1. Introductie 5'
2. Demonstratie 9'
3. Sem de Bem 10'
4. Voelen 9'
5. Volver 8'
6. Finale 10'


Componist, pianist en radio- en televisiemaker Kees Wieringa heeft speciaal voor het Tango a la Carte-festival in Alkmaar (Nederland) een compositie gemaakt, genaamd Zorro, een cross-over tussen avant-garde klassieke muziek en tango. Zorro betekent in het Spaans 'vos' en dat is waar de compositie van Kees Wieringa voor staat. Als een slimme vos geeft hij zijn visie op de tango; de tango als salonmuziek en als hogere volksmuziek. De gemaskerde volksheld Zorro strijdt in de film al jaren tegen de tirannie van de Spaanse overheersers. In deze compositie is van een eigen 'kiemceltechniek' gebruik gemaakt. Vanuit kleine melodische of ritmische motieven ontstaat geleidelijk een grotere structuur.

 

Musici

Sonsoles Alonso is een veelzijdig pianiste.
De afgelopen tien jaar heeft zij vanuit Nederland een indrukwekkende buitenlande carrière opgebouwd.
Zij studeerde klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium van Madrid en de Manhattan School of Music in New York (Masters Degree) en Hedendaagse muziek en niet westerse technieken aan het Conservatorium van Amsterdam.

John Addison, cellist, geboren in Brisbane, Australië maakt deel uit van het Zephyr Strijkkwartet en werkt freelance met groepen als het Nieuw Ensemble en het Nederlands kamerorkest. Hij trad regelmatig op in het kader van een groot aantal Europese festivals, zoals September Musica in Turijn, het Edinburgh Festival, het Festival d' Automne in Parijs, het Kunstenfestival in Brussel en voorts in Lissabon, Munchen, Frankfurt, Straatsburg, Orleans, Manchester.

Ville Hiltula is geboren in Ylivieska, Finland, in 1977. He begon zijn studie accordeon op zijn negende jaar. Sinds 1999 heeft hij gestudeerd aan de Sibelius Academie te Helsinki bij Marjut Tynkkynen. Hij heeft zijn studie vervolgt bij Friedrich Lips, Steffan Hussong, Lars Holm, Richard Galliano and Marcel Azzolla en aan het Rotterdams Conservatorium in Nederland


NH Dagblad (klik)

 

gesponsord door:Links